söndag 16 januari 2011

Nobellunch i Aiguafreda

Avi Josep, 85+, bjöd in till försenad "Reies-lunch (3 kungarna) för alla syskon med familjer. Vi visste att det var lunch, men inte att det var en 4-rätters som skulle få vilken mästerkock som helst att blekna...
SÅ GOTT och FINT han hade fixat, allas vår Avi!! Att han dessutom är 85+...imponerar inte desto mindre på mig...


3 Kungarna hade passerat Aiguafreda

MÅNGA fina paket

MÅNGA fina paket


Till bords

SKÅL!!




Mästerkocken!!!

Som entré serverades en grönsallad med
granatäpple och lite plock i form av rökt lax
från Norge, vindruvor, jamon de bellota,
färsk anannas...

1:a rätt - Friterad camembert med
lingonkompott, toppad med
fransk nunne-ost


Varmrätt - Konfiterad anka med
katrinplommon i vin & färska vinbär

Le gran finale - hembakta rånstrutar fyllda
med crema catalana & druvor
Greta sjunger och sätter minnen
i liv...
Min egen lillasyster, drygt 2,
uppliven på farmors pianostol
under hennes 60-års fest..Så söt
och gullig som bara en 2-3 åring
kan vara..och jag själv, halvt
tandlös, halvt STORtandad,
stripigt hår, urvuxen klänning
som kommit i åldern när man är
BLYG för att uppdträda på kalas
och inte känner sig det minsta
söt eller gullig... :-)

Selma läser julpoem



Barnen plockade ägg direkt från hönsen
och fick sen göra varsin "pastis"...



Var bagare blandade sin egen
smet

Å det blandades, och kladdades, ner i
bunken, slicka fingrar, mera smet, mera
mjöl...


Någon som blir sugen på att
smaka Gretas kaka???



Kocken blev lite trött





1 kommentar:

  1. waaooww, mycket imponerande. Med den middag har man mer än rätt att vila lite på maten /Rebecka

    SvaraRadera